:)
NIE ROZUMNA: kto pomoze? oblicz granice ciagu an=
√n+2 −
√n
ale prosze równiez o wytłumaczenie
31 paź 16:12
Bogdan:
podpowiedź:
| | √n+2 + √n | |
an = (√n+2 − √n) * |
| = ... |
| | √n+2 + √n | |
31 paź 16:14
NIE ROZUMNA: W liczniku wyszło mi 2 ale z mianownikiem mam problem
31 paź 16:55
aniabb: w mianowniku wyjdzie ci ∞+∞ ale dodawać je można ..w przeciwieństwie do odejmowania
więc granicą bdzie 0
31 paź 16:56
NIE ROZUMNA: ok ale tu mam drugi podobny , ale prosze o rozwiazanie krok po kroku bo ja jestem ciezko
kapujaca . Tu mi wyszło w liczniku 1 i znowu mam problem z mianownikiem . Un=√n2+n−n
31 paź 17:25
aniabb:
| n2+n−n2 | | n | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| = |
| =1/2 |
| √n2+n+n | | n(√1+1/n+1) | | √1+1/n+1 | | √1+0+1 | |
31 paź 17:29
NIE ROZUMNA: O ale tempo jestem mile zaskoczona dziekuje

31 paź 17:33