matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ruch postępowy - proszę o pomoc
Rav:
Prędkość cząstki poruszającej się poziomo wynosi v(t)=2At(t−T), gdzie: A=3m/s3 T=8s Znajdź: przyspieszenie cząstki
31 paź 11:05
Ann:
v(t)=2At
2
−2ATt
dv
a(t)=
=2A*2t−2AT=4At−2AT <− przyspieszenie
dt
31 paź 11:07