nie wyszlo zbyt ładnie?
farma2: log(3−x)(x−5)=log(x−3)+log(5−x)
wyszło na końcu 0=0, więc x∊R
31 paź 11:02
ICSP: a dziedzinę ustaliłeś ?
31 paź 11:04
Ann: 3−x>0
5−x>0
czyli x<3
bo to masz tozsamosc

bo ze wzoru
log
a b +log
a c=log
a (b*c)
wiec nic z tego nie wyjdzie innego tylko zalozenia musisz najpierw zrobic wiec wychodzi ze x<3
31 paź 11:05
ICSP: Ann za mało założen.
31 paź 11:09
farma2: właśnie zapomniałem

ale będzie chyba zbiór pusty,
bo wychodzi, ze
x>3
x<5
oraz x∊(3,5)
31 paź 11:09
ICSP: 
zbiór pusty jest poprawnym rozwiązaniem
31 paź 11:11