logarytmy
Adam: log3x − 4logx = 0
logx(log2x − 4) = 0
logx=0 lub (log2x − 4) = 0
1.
logx=t
t2 − 4 = 0
(t−2)(t+2)=0
t=2, t=−2
102=100, 10−2 = 0,01
2.
logx=0
100 = 1 <−−−− dlaczego ten warunek się nie liczy? w odpowiedziach mam tylko x=100 v 0,01
31 paź 03:09
Artur z miasta Neptuna:
A napewno taka jest pierwotna postac rownania ?
31 paź 07:22
Artur z miasta Neptuna:
Pamietaj o ZALOZENIACH
zapewne miales w tym rownaniu ulamek z mianownikiem log x
31 paź 07:23
Adam: Tak, to jest pierwotna postać i nie, nie miałem ułamka z mianownikiem logx
31 paź 12:37
31 paź 13:01