zadanie
haha:
2 * (25)−1 + 3,5
_______________________
4−1 [ ( 13)−2 − ( 1719)0 ]
31 paź 01:04
31 paź 09:52
haha: skąd wzięłaś
72 w liczniku

bo było 3,5
31 paź 10:01
31 paź 10:04
haha: a pomogłabyś mi w jeszcze jednym przykładzie ?
1,75 + 0,5 * (
23)
−1
−−−−−−−−−−−−−−−− =

3
112 − 3 * (
23)
2
PS z góry Ci dziękuję (:
31 paź 10:13
31 paź 10:22
31 paź 10:40
Ann: nic sie tu juz nie da za bardzo zrobic mozesz tylko sprobowac usunac niewymiernosc z
mianownika
31 paź 10:41
haha: tylko że ja ci źle napisalam
dlatego wyslalam go ponownie
tak nie ma być 3 do potęgi jednej dwunastej, tylko 3 i jedna dwunasta, czyli 3 i zwykły ułamek
a nie potęga
31 paź 10:44
31 paź 10:46
haha: dzięki !
31 paź 11:04
haha: mam tylko pytanie
jak ci wyszło
74
31 paź 11:29
haha: ok juz wiem
175100 = 3520 = 74
31 paź 11:34