Odgadnij liczby człkowite dodatnie
ANKA: Odgadnij x,y z (liczby całkowite dodatnie)
x3+y4=z5
nie wiem jak
30 paź 23:10
Ann: np:
x,y,z
1,1,1
30 paź 23:12
ICSP: 1+1 = 1
toż to z dzieleniem przez 0 trzeba pokazywać
30 paź 23:13
ANKA: dziękuję
30 paź 23:17
Ann: OMG 1+1=1 ale glupi blad

chyba juz pozno sie robi
30 paź 23:21
Ann: mialo byc x=0 y=1 z=1
sorki
30 paź 23:22
ICSP: 0 jest liczbą dodatnia
30 paź 23:23
Ann: a to zalezy od tego jaka definicje przyjmiesz
30 paź 23:24
ICSP: ja bym powiedział ze jest liczbą nie ujemną ale że dodatnią chyba nie
30 paź 23:25
ANKA: Fakt późno i dalej jestem wpunkcie wyjścia 0 nie jest liczbą całkowitą
30 paź 23:26
Ajtek:
ICSP 0 liczbą dodatnią

Też nie słyszałem
30 paź 23:27
Ajtek:
0 na 100% jest liczbą całkowitą

.
30 paź 23:27
ICSP: 0 jest liczba całkowitą przecież
30 paź 23:28
30 paź 23:30
ICSP: JEST
30 paź 23:31
Ann: 0 przeciez moze byc dodatnie lub ujemne

np w reprezentacji liczb (nie pamietam dokladnie jej nazwy) w komputerze jest tak ze ma sie 0
+
i 0
− ale to wciaz to samo oznacza wiec czy przyjmiemy zero za dodatnie czy ujemne to nic to
nie zmieni bo i tak zawsze zero jest zerem niezaleznie jaki mu znak przypiszemy
30 paź 23:32
Ann: 0 jest calkowite
30 paź 23:33
Ajtek:
{P{ANKA]] przeczytaj do końca pierwsze zdanie.

.
30 paź 23:36
ANKA: nie przychodzą wam do głowy inne rozwiązania, tak żeby wykluczyć sporne 0.?
30 paź 23:36
b.: napisz sobie programik, który będzie sprawdzał początkowe wartości, to może na coś trafi...
30 paź 23:55
Ann: a wogole istnieja takie liczby oprocz tego(1,0,1) bo tak na oko to cos mi sie wydaje ze to juz
za bardzo bedzie odbiegalo bo jak cos duzego podniesiesz do 4 potegi to jest duze a potem do 5
to juz wogole jeszcze wieksze wiec nie mam pewnosci ale wydaje mi sie ze nie znajdziesz innych
ale nie dam sobie za to reki uciac
30 paź 23:59
Piotr:
x= 256
y= 64
z= 32
31 paź 00:17