matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
Domino:
sinx +cos
2
x = 1/4
30 paź 21:51
Ann:
1
sinx +1−sin
2
x=
4
podstaw : t=sinx ,t∊[−1,1] i masz zwylke rownanie kwadratowe:
3
t
2
−t −
=0
4
30 paź 21:56
ZKS:
1
t
2
− t +
− 1 = 0
4
1
(t −
)
2
− 1 = 0
2
1
1
(t −
− 1)(t −
+ 1) = 0
2
2
3
1
(t −
)(t +
) = 0
2
2
30 paź 22:01
Domino:
dzięki.
30 paź 22:07
Ann:
tylko nie zapomnij ze rozwiazaniem ma byc x
30 paź 22:09