zadania
zadanie: krawedz boczna ostroslupa prawidlowego trojkatnego jest dwa razy dluzsza od krawedzi jego
podstawy rownej a oblicz objetosc tego ostroslupa
| | a2*√3 | |
V=1/3*Pp*H= |
| *H jak obliczyc H? |
| | 12 | |
30 paź 21:48
Mila:

| | 2 | | 2 | | a√3 | | a√3 | |
R= |
| h= |
| * |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | | 2 | | 3 | |
H
2+R
2=(2a)
2
Poradzisz sobie dalej?
30 paź 22:43
Eta:
Taaak
30 paź 22:44
Mila: Oj, Eta

dobrze, że masz dobry humor. Zwykle ten Pan nie odpowiada na nasze komentarz.
30 paź 23:02
zadanie: | | √11a2 | | a√11 | | √3 | | a√33 | |
H= |
| = |
| * |
| = |
| |
| | √3 | | √3 | | √3 | | 3 | |
| | a2*√3 | | a√33 | | a3√99 | | a3*√14 | |
V= |
| * |
| = |
| a w odp. jest |
| |
| | 12 | | 3 | | 36 | | 6 | |
30 paź 23:06
zadanie: ?
30 paź 23:28
Mila: Taki wynik (ten z odp.) jak podałeś jest dla ostrosłupa prawidłowego czworokątnego.
Sprawdź treść.
30 paź 23:30
zadanie: w tresci jest ostroslup prawidlowy trojkatny
30 paź 23:50
Mila: To policz dla czworokątnego i przekonasz się,że odpowiedź się zgodzi.
30 paź 23:57