logarytmy
Licealistka: Oblicz:
log23*log34*log45*...*log99100*log1002
Odpowiedz to 1
30 paź 20:30
ICSP:
30 paź 20:37
Ann: | | logc b | |
korzystasz ze wzoru :loga b= |
| |
| | logc a | |
| ln3 | | ln4 | | ln5 | | ln100 | | ln2 | | 1 | |
| * |
| * |
| *...* |
| * |
| =ln2 * |
| =1 |
| ln2 | | ln3 | | ln5 | | ln99 | | ln100 | | ln2 | |
bp wszystko ci sie po kolei skraca
30 paź 20:42
Ann: | | ln5 | |
tam w trzecim ulamku ma byc: |
| sorki pomylilam sie  |
| | ln4 | |
30 paź 20:43
Licealistka: jak to się skraca?
30 paź 20:43
Ann: z pierwszego i drugiego skroci ci sie ln3 z drugiego i trzeciego ulamka skroci sie ln4 itd tak
na krzyz
30 paź 20:45
Eta:
30 paź 20:47