matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lkjh:
dla jakiej wartości parametru m równanie x
4
+(m−3)x
2
+m
2
=0 ma cztery różne rozwiązania ?
30 paź 19:17
Saizou :
x
2
=t , t≥0 t
2
+(m−3)t+m
2
=0 1
0
Δ>0 t
1
*t
2
>0 t
1
+t
2
>0
30 paź 19:24
lkjh:
dzięki
30 paź 19:26