matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
Mucha:
Wiedząc, że a jest pierwiastkiem równania 7
x
−
4
= (
1
7
)
8
+
3
x
wyznacz rozwiązanie równania: log
2
1
2
2x + 3log
1
2
x = a , dodam ze a wyszlo mi 3 ale dalej cos dretwo..
30 paź 19:11
PuRXUTM:
wyszło mi że a=−1 ale nie jestem pewien
30 paź 19:15