Nierówność podwójna
aaaa: Rozwiązać nierówność podwójną : x2 +x+ 7 ≤ 2x2 +1 ≤ 8x+1
Rozwiązuje i i wychodzi, że x ∊ <−2,4> a ma wyjść, ze x∊ <3,4> i nie wiem co robie źle
30 paź 19:05
stanislaw:
rozwiąż dwie nierówności
2x2 +1 ≤ 8x+1 2x2 +1 ≥ x2 + x + 7
a następnie częśc wspólną i wyjdzie ze x∊ <3,4>
30 paź 19:15
aaaa: no rozwiązałam właśnie tak i mi przy nierówności x2 + x + 7 ≤ 2x2 + 1 wychodzą dwa
pierwiastki X=3 i x= −2
30 paź 19:20
stanislaw:
no tak ma być natomiast z pierwszej nierówności x= 0 i x= 4
i potem cześć wspólna
30 paź 19:35