zadania
zadanie: | | 2a2 | | 2a2 | |
H2=b2− |
| H2=b2− |
| |
| | 4 | | 4 | |
| | a2 | | 4b2−2a2 | |
H2=b2− |
| H2= |
| |
| | 2 | | 4 | |
| | √2b2−a2 | | √4b2−2a2 | |
H= |
| H= |
| |
| | √2 | | 2 | |
dlaczego nie wychodzi to samo?
30 paź 18:57
PuRXUTM: usuń nie wymierność, i niech się jeszcze np.
ICSP wypowie bo chyba nie możesz tak
obustronnie spierwiastkować bo wydaje mi się że wyrażenie po prawej stronie czyli
| | a2 | |
b2− |
| może być ujemne a wtedy kicha... |
| | 2 | |
30 paź 19:00
konrad: toż to samo
30 paź 19:01
Ajtek:
To samo tylko inaczej zapisane.
30 paź 19:02
PuRXUTM: kurde można chyba pierwiastkować bo tam jes H2 − mój błąd
30 paź 19:06