matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
agata:
|3x−2| = 11 jak to obliczyc?
30 paź 18:18
fhrh:
3x=−2 x= −
2
3
x jest środkiem na osi i potem −11 i +11 punkty..
30 paź 18:19
venom:
rozkładasz równanie na dwa tj.: 3x−2=11 lub 3x−2=−11 3x=13 lub 3x=−9 x=13/3 lub x=−3
30 paź 18:22