;*
Helena: Ile wynosi pierwiastek 8 stopnia z 1983244760000000000000
30 paź 18:15
30 paź 18:16
Piotr:
wpisz do wolframa
30 paź 18:16
Helena: Dziękuję
30 paź 18:18
Ajtek:
Do wolframa
Piotr, powinieneś to w pamięci zrobić
30 paź 18:19
Piotr:
30 paź 18:22
Trivial:
1983244760000000000000 = 198324.476*1016
Teraz już nie wygląda to tak strasznie. Można to policzyć dysponując zwykłym kalkulatorem,
mianowicie:
8√1983244760000000000000 = 8√198324.476*102
= √√√198324.476*100 = 4,5937995347920738834133245355358*100 =
= 459,37995347920738834133245355358.
31 paź 16:10