HELP
alice: pomoże ktoś w rozwiązaniu całego przykładu?
1
−−−−−−−
1+3√3
30 paź 18:10
PuRXUTM: | 1 | | 1 | | 1−3√3+3√9 | |
| = |
| * |
| = |
| 1+3√3 | | 1+3√3 | | 1−3√3+3√9 | |
| 1−3√3+3√9 | | 1−3√3+3√9 | |
| = |
| |
| 1+3 | | 4 | |
30 paź 18:15
alice: dziękuję Ci bardzo
30 paź 18:16
Piotr:
Witaj
PurRXUTM 
Widzisz jaki jestes dobry !
30 paź 18:19
Ajtek:
Cześć
PuRXUTM.
Zaimponiłeś mi tym rozwiązaniem

.
30 paź 18:20
PuRXUTM: Witaj Piotr to była ironia ? Wczoraj ICSP udowodnił mi że mam braki z gimnazjum,
zresztą po części słuszne, a Ty mi mówisz że jestem dobry...
30 paź 18:21
PuRXUTM: Witaj
Ajtek 
− następny sobie ze mnie żartuje...
30 paź 18:21
Piotr:
bez ironii
Ajtek tez Cie chwali
30 paź 18:21
PuRXUTM: dobra, dobra to przecież banalne zadanie...
30 paź 18:22
alice: widzę, że przez moje zadanie to stworzyły się jakieś problemy

heh
30 paź 18:22
Ajtek:
Poważnie mówię

Na tak krótki sposób bym nie wpadł, dlatego się nie brałem za to

.
30 paź 18:24
PuRXUTM: Jak chce wam się dajcie mi jakieś jedno zadanko z analitycznej bo nie ogarniam, w analitycznej
najgorsze jest to że jest na ogół jedna droga prosta i krótka i milion długich, i jak zrobimy
na lekcji jakieś zadanie to później nie pamiętam drogi myślenia

30 paź 18:24
alice: A tam w liczniku wyszło ci " 1+3 "
tzn średnio wiem dlaczego, bo chyba poszedłeś na skróty

xd ?
30 paź 18:26
PuRXUTM: alice nie ma żadnych problemów

Po prostu się ze mnie naśmiewają...
Ajtek aż tak to ja
jeszcze głupi nie jestem...
30 paź 18:26
Ajtek:
Nie bardzo rozumiem, skąd ta Twoja głupota się wzięła w wypowiedzi?
30 paź 18:27
alice: to powiesz mi skąd to " 1 + 3 "
PS nie nasmiewam sie z nikogo kto potrafi cokolwiek z matmy
30 paź 18:30
asdf:
alice, podstaw do wzoru
a
3 + b
3 = (a + b)(a
2 −ab + b
2)
| 1 | | 1 | | a2 − ab + b2 | | a2 − ab + b2 | |
| = |
| * |
| = |
| |
| a + b | | a+b | | a2 − ab + b2 | | a3 + b3 | |
a = 1 =
3√1 a
3 = 1
b =
3√3 ⇒ b
3 = 3
30 paź 18:32
asdf: Witaj Ajtek
30 paź 18:33
PuRXUTM: alice to ze wzoru skróconego mnożenia
u nas a=1 b=3√3
(a+b)(a2−ab+b2)=a3+b3
(a+b) to u nas 1+3√3
a3+b3=1+3
widzisz ?
30 paź 18:33
PuRXUTM: no
asdf to pięknie rozpisał
30 paź 18:34
Ajtek:
Cześć
asdf 
.
30 paź 18:35
alice: AAAAAA ok

taka ze mnie uczennica w klasie maturalnej xDD
ale wole liczy funkcje kwadratową, statystyke, prawdopodobienstwo itp a nie pierwiastki xd
30 paź 18:37
asdf:
Wolisz liczyć prawdopodobieństwo niż takie coś? To ty chyba jeszcze prawdopodobieństwa nie
widziałaś
30 paź 18:38
PuRXUTM: to jest usuwanie niewymierności
30 paź 18:40
alice: wiadomo ze nie jakies zaawansowane xDDDDDDD
mam matme podst.
ale ok dzięki CHŁOPAKI o ile wasze nazwy nie są mylne

D pozdrowionka

milego wieczoru !
jak bd miec problem to sie zglosze jeszcze xd
30 paź 18:40
alice: w liczniku jest 3 do jednej dwunastej !
1,75 + 0,5 * (
23)
−1
−−−−−−−−−−−−−
3
112 − 3* (
23)
2
help help help

to już chyba 20 przykład, ale ten coś mi nie wychodzi, ma wyjść
107
30 paź 22:03