nie czaję tej drugiej wysokości do obliczenia obwodu rownolegloboku
Nearl: jeden z boków równoległoboku ma długość 12,5 cm, długość wysokości opuszczonej na ten bok
wynosi 5,4 cm, długość drugiej wysokości równoległoboku wynosi 4,5 cm. Oblicz obwód
równoległoboku.
13 maj 19:11
Eta:

P
1= a*h
a P
2= b*h
b => P
1= P
2
P
1= 5,4 *12,5= 67,5
P
2 = b*h
b to b*4,5 = 76,5 to b = 15
Ob = 2a +2b ..... policz
13 maj 19:21
Nearl:
Wielkie dzięki − pozdrawiam
13 maj 19:45
Eta: OK

również pozdrawiam!
13 maj 19:50