matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczniki
Mat:
W=−1+m
2
Wx=−1+m Wy=1−m okresl liczbe rozwiazan w zaleznosci od parametru m uklad wyglada tak: x−my=1 mx−y=1
30 paź 17:26
fhrh:
Chyba nie ciężko wpisać w google metoda wyznaczników i rozwiązać równania?
30 paź 18:02