logarytm z wartoscia bezwzgledną
alice: log2|x3 + 2x2 −4x−4|=2
30 paź 16:50
Artur z miasta Neptuna:
Zauwaz ze log2 liczba = 2 <=> liczba = 22 =4
30 paź 17:00
alice: tak, to wiem. i pożniej mam rozpatrywac to na dwa przypadki, tak?
30 paź 17:03
Ajtek:
Tak. Tylko jeszcze dziedzinę ustal.
30 paź 17:04
alice: jeszcze jedno: log 13 [log4(x2 − 5)] > 0
30 paź 17:05
alice: 13 to powstawa pierwszego log
30 paź 17:07
Ajtek:
Najpierw dzidzina, później:
0=log1/31
30 paź 17:12
alice: dzięki

Mam jeszcze coś z tych logarytmów

Mając dane log
122=a oblicz log
616
30 paź 17:19
alice: hymm ale dlaczego tam napisałes ze 0=log1/31 ? skad to 1?
30 paź 17:29
30 paź 17:34
30 paź 17:47