trójkąt
aluś: Podstawa trójkąta równoramiennego ma długość x, a jego ramię długość y. Oblicz promień okręgu
wpisanego w ten trójkąt.
a) x=12, y=10
b) x=10, y=13
13 maj 19:03
aluś: POMOCY
13 maj 19:23
Eta:
Witam
| | P | |
r = |
| gdzie : P −− pole trójkata p −−− połowa obwodu
|
| | p | |
z tw. Pitagorasa policz h −− trójkąta i oblicz pole
połowa obwodu p=
x +2y2
policz, to już proste
13 maj 19:35
l.lll: αγΩ
4 kwi 17:38
iii: Podstawa trójkąta równoramiennego ma długość x, a jego ramię długość y. Oblicz promień okręgu
wpisanego w ten trójkąt.
a) x=12, y=10
b) x=10, y=13
4 kwi 17:38