Oblicz.
Help: [(4−71/2)1/2+(4+71/2)1/2]2
30 paź 16:23
ICSP: (a+b)2 = a2 + 2ab + b2
30 paź 16:24
Help: nie rozumiem :c
30 paź 16:28
ICSP: mogę ten wzór wykazać jeśli go nie rozumiesz
weź a = (4 − √7)1/2 oraz b = (4 + √7)1/2 a otrzymasz właśnie (a+b)2
30 paź 16:29
Help: okej, dzięki
30 paź 16:30
śnieg: A jeśli to podsawię to co mam z ta potęgą do 1/2 zrobić? Nie rozumiem...
30 paź 16:44
ICSP: ...
((4 − √7)1/2 + (4 + √7)1/2)2 = 4 − √7 + 2√16 − 7 + 4 +√7 = 4 + 6 + 4 = 14
30 paź 16:51
śnieg: Aaaa no tak, dziękuję bardzo.
30 paź 16:58