matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ss
daniel:
pochodne
x=2v
0
t cosα
gt
2
y=4v
0
tsinα−
2
dx
dy
wyznaczyc podchodne
i
dt
dt
30 paź 15:03
Aga1.:
dx
=2v
0
cosα
dt
dy
=4v
0
sinα−gt
dt
30 paź 15:25
daniel:
w takim razie jak wyglada pochodna z (4x cosα)' = ... ? czy to jest −4sinα czy 4cosα −4xsinα
30 paź 15:45