matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jednokladnosc
pawel333:
Stosunek obwodów jednokładnych trójkątów ABC i DEF jest rowny 5/7.Roznica AB − DE =4 . Oblicz DE I AB
30 paź 11:49
aniabb:
rozwiązujesz układ : AB/DE = 5/7 AB−DE=4
30 paź 11:56
pawel333:
Thx
30 paź 12:16