30 paź 10:45
Aga1.: Co masz z tym zrobić?
30 paź 10:47
majka: obliczyc pochodną
30 paź 10:49
Aga1.: (10*(16x3)−1/4))'=10*(−1/4)*(16x3)−5/4*16*3x2=
dokończ.
30 paź 10:52
pigor: ... , nie wim do jakiego celu ma ci służyć to obliczenie, więc
mogę ci tylko zaproponować zrobienie np. to
| 10 | | 10 | | 10 | |
| = |
| = |
| =5*(4√x3)−1= |
| 4√16x3 | | 4√24x3 | | 24√x3 | |
= 5*x
−34=
5x−0,75 i jeśli podstawisz coś pod x, to, kalkulator i ...
30 paź 10:55
mao: ma być pochodna czyli
=5*(−0,75)x−1,75=−3,75x−1,75
30 paź 11:10