matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Mateush444:
cos(5x)−cosx=sin(3x) => −2sin(2x)sin(3x)−sin(3x)=0 moze ktoś napisać czemu cos(5x)−cosx=−2sin(2x)sin(3x). i ewentualnie jakiego wzoru uzyto.
30 paź 10:13
gość:
cosα−cosβ=−2sin((α+β)/2)*sin((α−β)/2)
30 paź 12:10