matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz
nina:
(x
√
3
+2x
√
12
)
2
29 paź 22:32
sushi_ gg6397228:
2x
√
12
= 4 x
√
3
(x
√
3
+ 2x
√
12
)
2
= (5x
√
3
)
2
= 75x
2
29 paź 22:45
nina:
jasne
...wielkie dzieki
29 paź 22:55