matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trapez równoramienny
pomoc:
W trapezie równoramiennym długość ramienia jest równa długości krótszej podstawy. Oblicz długość dłuższej podstawy, jeżeli kąt osty trapezu wynosi 45 stopni
29 paź 22:30
aniabb:
b (1+
√
2
)
29 paź 22:32
Eta:
b
√
2
|AE|= |DE|=
2
b
√
2
b
√
2
|AB|=
+b+
=b+ b
√
2
= b(1+
√
2
)
2
2
29 paź 23:08