matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykonaj dzialanie i zalozenie wyrazenie wymierne
klara:
x
3
−8
5x
*
X
2
−4x+4
x
2
−4
29 paź 22:02
Aga1.:
Rozłożę Ci każde z osobna x
3
−2
3
=(x−2)(x
2
+2x+4) x
2
−4x+4=(x−2)
2
x
2
−4=(x−2)(x+2)
29 paź 22:05
klara:
dziekuje
29 paź 22:15