matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o obliczenie
lucas9393:
Oblicz wartość I prędkości kosmicznej dla ciała na Saturnie wiedząc że : Ms=95Mz Rs=9,5Rz Vz=7,9km/s
29 paź 21:16
aniabb:
V=
√
GM/R
podstaw potem cyferki razem, a z literek wyjdzie V
z
29 paź 21:19