matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
witam
zvidek:
Mam równanie ↑6−x↑=5 wiem że trzeba to rozbić na dwa przypadki ale nie wiem jak będą one dokładnie wyglądały. ↑ oznacza wartość bezwzględną bo nie wiedziałem jak ją zapisać
29 paź 21:08
Saizou :
l6−xl=5 6−x=5 lub 6−x=−5
29 paź 21:09