Prosze o pomoc
touchdown: Bardzo prosze o rozwiązanie takiego zadania .
Rzucamy dwa razy symetryczna sześcienna kostką do gry.Intersuja nas liczby oczek ,jakie wypadły
w obu rzutach .Wypisz zdarzenia elementarne dla tego Doświadczenia.
29 paź 19:48
touchdown: ?
29 paź 20:55
czołg: zaraz napisze
29 paź 20:58
29 paź 20:58
krystek: Pomyśl Ω={(1,1)(1,2)..........(1,6),(2,1)(2,2 (2,3)..... itd
29 paź 21:01
czołg: Ω={(1,1)(1,2)(1,3),....,(1,6)
(2,1),..... (2,6)
(3,1)...... (3,6)
.
.
(6,1)..... (6,6)}
moc Ω=36
29 paź 21:01
aniabb: Ω=36
A={(1,1) (1,2) (1,3) (1,4) (1,5) (1,6)
(2,1) (2,2) .....itd do 6
3,1 ...
4,1 ..
5,1 ..
6,1 ...
29 paź 21:01
touchdown: o kurcze i to jest to rozwiazanie
29 paź 21:06
touchdown: czyli 2do 2,6
3 do 3,6
4 do 4,6 tak? pytam bo dopiero zaczynam ten dział
29 paź 21:07
czołg: tak , az napiszesz kazda mozliwosc wylosowanych oczek
29 paź 21:11
touchdown: a odp do tego trzeba pisac czy tylko to rozpisac
29 paź 21:12
czołg: odpowiedz jest
=
Ω=36 nad omega musi byc znak jak rowna sie, czyta sie to moc omega
29 paź 21:13
touchdown: yhm dziekuje
29 paź 21:14
czołg:
29 paź 21:15