matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
kamilos:
1
|sin
2
X − cos
2
x| =
2
29 paź 19:35
ZKS:
1
|cos(2x)| =
2
29 paź 19:40
Haj:
ale cos(2x)=cos
2
x−sin
2
x nie lepiej podstawic np za sin
2
x=1−cos
2
x
29 paź 19:51
ZKS:
Tam jest wartość bezwzględna więc co różnica czy zapiszę |−cos(2x)| czy |cos(2x)|?
29 paź 19:58