matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okrąg
zz:
Proszę o pomoc Obrazem odcinka AB, gdzie A= (1,0) i B= (2,1) w jednokładności o skali k>1 i środku P jest odcinek CD, gdzie C= (4,0), D= (6,2) Zapisz równanie okręgu o środku w punkcie P i promieniu |AB|
29 paź 19:27