matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz obraz funkcji:
aqlec:
Wyznacz obraz funkcji: 1) f:R
2
→R f(x,y)=(6−3x)(x+2y) A=[0,2)X[1,2) 2) f:R
2
→R f(x)=(x+1,x
2
−1) A=[0,1) Wyznacz przeciwobraz funkcji: 1) f(x,y)=(x
2
+y
2
) B=(−1,1) 2) R
2
→R f(x,y)=x
2
+y+1 B=[1,3) Proszę o pomoc!
29 paź 19:22
aqlec:
29 paź 19:37
aqlec:
29 paź 19:59
aqlec:
29 paź 20:26