ciągi
kam: d
n=(−1)
n/n
Zbadaj monotonicznosc oraz ogarniczonosc ciagu
Pomożecie jak to rozpisac
29 paź 17:57
ICSP: a
1 = − 1
| | 1 | |
a3 = − |
| − już widać że nie jest monotoniczny |
| | 3 | |
a z tego wynika ograniczoność
29 paź 18:03
kam: czyli nie jest ograniczony?
29 paź 18:13
ICSP: jest. Niby gdzie napisałem że nie jest?
29 paź 18:15
kam: to jak jest ogranizcony?
29 paź 18:19
ICSP: 
napisałem przecież wyraźnie :
"a z tego wynika ograniczoność"
29 paź 18:21
kam: −1≤a
n≤1
29 paź 18:46
ICSP: też można to tak zapisać
29 paź 18:47