proszę o pomoc!!! dwa pociągi wyjechały z miasta A i B oddalonych od siebie o 54
kkkk: proszę o pomoc

!
dwa pociągi wyjechały z miasta A i B oddalonych od siebie o 540km. pociąg jadący z miasta A do
miasta B wyjechał o godzinę wcześniej niż pociąg jadący z miasta B do miasta A i jechał z
prędkości o 9km/h mniejszą. pociągi mineły się w połowie drogi. z jaką prędkością jechały oba
pociągi?
29 paź 17:25
+-: 45/54
29 paź 19:40
miim: musisz zrobic uklad rownan,
x − czas
y − predkosc
xy = 270
(x−1)(x−9)=270
i wymnozyc i z pierwszego rownania podstawic xy do drugiego
29 paź 19:54
elo123: takie zad. było chyba na maturze podst. z matematyki 2011/12
29 paź 20:21
+-: miim co to jest a zwłaszcza (x−1)(x−9)=270,
29 paź 20:31