pkt p(4,14) należy do wykresu
aaa: pkt p=(4,14) należy do wykresu funkcji f(x)=x2 + bx −3. znajdź miejsca zerowe funkcji.
29 paź 17:14
Piotr:
f(4)=14 wylicz b, potem juz pikus
29 paź 17:16
aaa: b ma wyjść 0 a mi wychodzi 1/4...
29 paź 17:20
Piotr:
dobrze Ci wychodzi. funkcja dobrze przepisana ?
29 paź 17:23
aaa: tak wszystko tak jak w poleceniu...tylko, że w odpowiedzi b=0 a miejsca zerowe to: −√3 i
√3
29 paź 17:25
aaa: zaraz...p=(4, 13) przepraszam...
29 paź 17:26
Piotr:
moze inny punkt ? bo na pewno tak nie wychodzi.
29 paź 17:27
Piotr:
no to teraz wyjdzie
29 paź 17:27
aaa: no właśnie wyszło...przepraszam i dziękuję za pomoc
29 paź 17:29
Piotr:
nie szkodzi i prosze
29 paź 17:30