matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CIĄGI
Kasia:
Hejka
Bardzo bym prosiła o pomoc z tym zadankiem... Iloraz ciągu geometrycznego (a
n
) równy jest g=
√
5
−2. Wykaz że spełniony jest warunek
a
n
−a
n+2
a
n+1
=
.
4
Z gór dziękuje
29 paź 14:11
aniabb:
aq = (a−aq
2
)/4 4q=1−q
2
wstaw cyferki i sprawdź
29 paź 14:16