matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozpisanie jednostki
zuzia:
Zadanie z fizyki. proszę o dalsze rozpisanie jednostki
N
N*m*s
wb=T*m
2
=
*m
2
=
=..
m
c*
s
C
29 paź 13:01
aniabb:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Weber_(jednostka)
29 paź 13:02
aniabb:
N = kg * m / s
2
29 paź 13:03
aniabb:
C= A*s
29 paź 13:03