matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż nierówność
tedir:
−(x
2
−2x)(x
2
−6x+9)<0
13 maj 15:24
M:
6 maj 14:21
Podstawy Geometrii:
−(x
2
−2x)(x
2
−6x+9)<0 −[x(x−2)]*(x−3)
2
<0 x=0 oraz x=2 oraz x=3 podwójny Odp. x∊(−
∞
,0)U{(2,3)U(3,
∞
)
6 maj 14:44