matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
działanianapotęgach
Adam:
(2
−
1
3
3
√
9
− 3
−
1
3
3
√
4
)
3
1
Tam w potęgach jest −
3
Jeśli można to poproszę po kolei. Dzięki z góry za pomoc.
28 paź 23:04
Mila:
1
(2
−1/3
)
3
=2
−1
=
2
(
3
√
9
)
3
=9
1
(3
−1/3
)
3
=3
−1
=
3
(2
−1
*9−3*(2
−1/3
3
√
9
)
2
*3
−1/3
*
3
√
4
+3*2
−1/3
3
√
9
*(3
−1/3
*
3
√
4
)
2
−3
−1
*4= dokończ
29 paź 00:21