Narysowac wykres funkcji kwadratowej.
aneta: f(x) = 3x2 − 2|x| − 1
mam tutaj narysować wykres funkcji, obliczyłam deltę, x1, x2, ale nie wiem co mam zrobić z
wartością bezwzględną przy tym x.. olać ją? :<
28 paź 21:49
asdf:

dla x ∊ (−
∞;0) y = 3x
2 +2x − 1
dla x ∊ <0;
∞) y = 3x
2 − 2x − 1
28 paź 21:53
%3Cb%20style%3D%22color%3A%23e87a2c%22%3EIngham%3A%3C%2Fb%3E%20skorzystaj%20z%20%7Cx%7C%3Csup%3E2%3C%2Fsup%3E%20%3D%20x%3Csup%3E2%3C%2Fsup%3E%0A%0Aczyli%20rysujesz%3A%0Ay%20%3D%203x%3Csup%3E2%3C%2Fsup%3E%20%E2%88%92%202x%20%E2%88%92%201%0A%0A%0Ai%20nak%C5%82adasz%20na%20argument%20warto%C5%9B%C4%87%20bezwgl%C4%99dn%C4%85%20%3Cimg%20style%3D%22margin-bottom%3A-3px%22%20src%3D%22emots%2F1%2Fwesoly.gif%22%20alt%3D%22emotka%22%3E%0A%0A
28 paź 21:55
Ingham: skorzystaj z |x|
2 = x
2
czyli rysujesz:
y = 3x
2 − 2x − 1
i nakładasz na argument wartość bezwględną
28 paź 21:56
aneta: dzięki, chyba już rozumiem
28 paź 22:07