Zad 2
Jakub: Zad 2 matura − poziom rozszerzony
Przy dzieleniu wielomianu W(x) przez dwumian (x −1) otrzymujemy iloraz Q(x) = 8x2+4x−4 oraz
resztę R(x) = −5. Oblicz pierwiastki wielomianu W(x).
13 maj 14:58
ada: to zrobilam

wystarczy sobie zapisac cos takiego Q(x)*(x−1) + R(X) = W(X) i wszystko wychodzi
ładnie
13 maj 16:15
Tomek: Najpierw probowalem wyliczyc pierwiastki tego trojmianu nie wiem po co

(stres pewnie) jak
zamazalem 1/3 strony mnie olsnilo . Szybkie przekreslenie I wyliczenie
W(x)=0 Dla 0,5 1,5 −1,5
13 maj 16:18
radek: nawet tego nie ruszylem
13 maj 16:23
łukasz :): myslicie ze za samo napisanie wielomianu W(x) bedzie punkt?
13 maj 16:24
Michał : jednak opłacało się wydać te kilka zł na korki w ostatnich miesiącach ...
13 maj 16:26
Michał : to było zadanie za 4 więc za coś muszą dawać
13 maj 16:26
Tomek: Mysle ze za znalezienie W(x) 1 pkt
i za kazdy pierwiastek po 1
13 maj 16:38
Tomek: Ogolnie zaluje ze nie zrobilem zadania z stosunkiem promieni, ale nie starczylo mi czasu

/// a
zostawilem je sobie na koniec
13 maj 16:39
Damian: Zadanie zrobiłem całe

tylko jak pisałem to przez pomyłke jako reszte wpisałem −7... i nie
chciało mi wychodzic... skapowałem ze reszta to −5 i wszystko ładnie wyszło

Sposobem Bogdana zapisałem postac iloczynową i z niej obliczyłem pierwiastki
13 maj 17:41
marla: a ja w tym zadaniu jaki błąd głupi zrobiłam...zamiast −5 to ja dodałam i wszystko źle
14 maj 22:03
Michał : tez tak na początku miałem ale szybko się z kapnąłem i poprawiłem
14 maj 22:05
14 maj 23:05
Mickej: zle policzyłem q w tym ciągu ale to dlatego że jestem Idiotą.......
| 8 | |
| ={1}{2} mistrzostwo świata |
| 2 | |
14 maj 23:17
Damian: 
apropo matury − pewnie sie dostaniesz na upatrzone studia
14 maj 23:19
Michał : Mickej u mnie typ z klasy co też jest taki mastah matematyczny też coś takiego zrobił
14 maj 23:40