[C[MATURA 2009 POZIOM PODSTAWOWY]]
maturzysta: MATURA 2009 POZIOM PODSTAWOWY
jesli pamietacie zadania z poziomu podstawowego porsze je zamieszczać tutaj wraz z
rozwiązaniami
13 maj 13:06
M.: pamietam tylko tyle ze chyba mi sie skleily kartki i 2 zadan nie widzialam wogole. albo
widzialam...juz nie wiem
13 maj 13:40
chudy_filo: To zadanie co było z walcem wyszło mi ze po rozwinięciu go pole prostokąta wynosi 36p3,
objetosc jest mniejsza od 18p3
13 maj 13:50
M.: w ciagach mi wyszlo q=3 czyli te 3 wyrazy tworzyly ciag geometryczny......
13 maj 13:57
BoniV: Obwód trapeza − 108,
Policzył ktoś ile wynosiło N, zeby suma była najmniejsza? r = 2, a1 = −11
13 maj 13:58
BoniV: M, tworzyły
Podstawic pod własność ciągu geo. wyszło ze 9=9 ,wiec dobrze
13 maj 13:59
M.: i tak zwalilam po calosci matematyka byla dla mnie najbardziej stresujaca i to zrobilo swoje...
13 maj 14:04
rexmix: ja nie wiem czy bede mial 30% nawet. zal
13 maj 14:06
rexmix: w ciagach obliczylem r,wyszlo mi ze geo, wyliczylem a1, ile pkt dostane?

z tymi 980 tez mi
wyszlo dobzre, to mam te z 12% chyba ta?+− a reszta zadan to lipa straszna
13 maj 14:09
zy...: mnie z tym walcem wyszło, ze v= 18{3}π więc więcej niż 18{3} . Błagam powiedzcie, że dobrze!
13 maj 14:09
zy...: tzn.v= 18√3π
13 maj 14:11
rexmix: a ja to zostawilem nie wiem czemu zal
13 maj 14:14
kartofel: w pierwszym wyszło mi bodajże −9, 1, 1.5, a w ostatnim podpunkcie −1,0,1,2,3,4.
2 60 i 80
3 (−niesk,−2,5) i (1,+niesk), resztę mam źle
4 wstyd, ale nie zrobiłem (utknąłem na przedostatnim kroku)
5 jeśli dobrze pamiętam to a=−3, b=−1, a c=0. podpunkt b : x(x+4)(x−1)
(dalej nie znam numeracji zadań)
ciąg wyszedł a1=−11, r=2. ciąg był geometryczny
w trygonometrii wyszło mi bodajże 29 1/3, nie udowodniłem podpunktu a
obwód trapezu 108
pole powierzchni bocznej walca 36√3, zaś objętość 54√3/pi
13 maj 14:16
chudy_filo: z tym walcem wyszło ze pole wynosi 3/π*18√3 czyli wyrażenie 3/π<1 co po wymnożeniu daje
17z groszami√3
13 maj 14:17
chudy_filo: sory o objętość walca mi chodziło i wynosi ona 3/π*18√3.
w trygonomerii w podpunkcie b) wartość wyrażenia wyszła 1/3
13 maj 14:24
chudy_filo: Współrzędne punktu C w zadaniu z układem współrzędnych gdzie powinien powstać trójkąt
prostokątny wynoszą C=(4,2). nie jestem pewien
13 maj 14:31
BoniV: pamiętam ze po wyliczeniu tego wyrażenia z cos
3 + cos*sin wyszlo mi
| 1+x√2 | |
| nie pamiętam co wystawiłem chyba 6 |
| 27 | |
13 maj 14:31
BoniV: chudyfilo, dobrze a dlugosc 2√5
13 maj 14:32
13 maj 15:05
13 maj 15:06
13 maj 15:14
rexmix: co wpisaliscie w tabelce w 1 zad
13 maj 15:16
chudy_filo: w tabelke wpisałem −9, ; 1 i 1,5
13 maj 15:26
rexmix: f (x) ≥ −6 a to ?
13 maj 15:31
mungo: a srednia arytmetyczna ile wam wyszlo w 9 ?
13 maj 15:38
13 maj 15:39
rexmix: wlasnie sie dowiedzialem ze nie zdalem z 26% bede mial +− zajebiscie
13 maj 16:05
BoniV: w najgorszym wypadku 60−75%
13 maj 17:44