zadanie
ann: Oblicz:
√240 * (3,1)22622
14 * (43)22
wiadomo, że x0,1205 = 6 . Wtedy x0,3615 równa się?
28 paź 20:05
sushi_gg6397228:
z czym masz problem?
28 paź 20:07
ann: nie rozumiem ostatniego polecenia
28 paź 20:14
sushi_gg6397228:
z
x
28 paź 20:16
ann: tak.. nie wiem w jaki sposób to obliczyć
28 paź 20:17
Kejt: zauważ, że:
x0,3615=(x3)0,1205
28 paź 20:19
sushi_gg6397228:
np masz podane ze 25= w oblicz 210
210= 22*5= (25)2= w2
zrob swoje analogicznie
28 paź 20:20
Kejt: ojj..zepsułam..
28 paź 20:21