matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedstaw wzór w postaci kanonicznej:
r33s:
Przedstaw wzór w postaci kanonicznej: 5x+9 f(x) =−−−−−−−−− 2−x
28 paź 19:19
zombi:
−5(2−x)+19
f(x)=
2−x
28 paź 19:21
Eta:
D= R \ { 2} podziel (5x+9) : (2−x)
28 paź 19:21
Eta:
19
f(x)= −5+
i tyle
2−x
28 paź 19:22
kaska:
☻
28 paź 19:26