Funkcja wykładnicza
Slavikpv: (2+
√3)
x + (2−
√3)
x = 4
Proszę o szybkie rozwiazanie
28 paź 19:11
Artur_z_miasta_Neptuna:
tylko szybkie rozwiązanie
28 paź 19:14
Slavikpv: mniej szybkie tez moze byc
28 paź 19:15
Artur_z_miasta_Neptuna:
zauważ:
a = 2+
√3
(a
x)
2 + 1 = a
x
niech:
y= a
x
y
2 − y + 1 = 0
dokończ i wracaj z podstawieniem, aby wyznaczyć 'x'
28 paź 19:16
Eta:
Było 1500 razy ......... wystarczy poszukać w postach
28 paź 19:17
Eta:
podstawienie (2+
√3)
x= t, t>0
28 paź 19:18
Slavikpv: Dzieki wielkie!
28 paź 19:19