przekątna trapezu
przekątna trapezu: Przekątna trapezu równoramiennego ma długość 16 i tworzy z podstawami tego trapezu kąt 45'.Pole
tego trapezu jest równe:
A.64 B.96 C.128 D.132 E.256
28 paź 18:58
Beti:

skoro d = 16 to:
| | h | |
sin45o = |
| −−> h = 8√2 |
| | 16 | |
x = h = 8
√2
a = x + y i b = x − y
więc: a + b = x + y + x − y = 2x = 16
√2
| | a+b | | 16√2 | |
P = |
| *h = |
| *8√2 = 8√2*8√2 = 128 |
| | 2 | | 2 | |
odp.C
28 paź 19:11
przekątna trapezu: ratujesz mi zycie, dzieki
28 paź 20:44
Beti: skoro tak, to czemu wywalasz do mnie jęzor ?
28 paź 20:57
Eta:
To ja dla
Beti 
i
28 paź 20:58
Beti: Od razu przyjemniej

Rewanzuję się tym samym

i

po namyśle dodam jeszcze
28 paź 21:06
Eta:
28 paź 21:07