matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f. wykładnicza
kuba:
siema jak sie rozwiązuje funkcje wykładnicze o różnych podstawach. np 5
2
x
+
1
=2
2
x
+
1
28 paź 18:58
+-:
5
2
x
+
1
=2
2
x
+
1
5
2
x
+
1
=1
2
2
x
+
1
5
5
(
)
2
x
+
1
=(
)
0
2
2
Często tęż poprzez logarytmowanie, ten przykład również można
28 paź 19:28