Pomocy
Ola:
A to jest równe
√2/2

?
28 paź 18:57
Ola: Chce wyznaczyć z tego a
28 paź 18:57
Ola: Czy z tego wynika, że a jest równe 4? bo sama nie jestem pewna
28 paź 18:59
aniabb: zapisz to porządnie
28 paź 19:01
Ola: | | 1 | |
a√2 dzielona przez 8 jest równe = |
| |
| | 4 | |
28 paź 19:06
Ola: I z tego chcę a wyznaczyć
28 paź 19:06
aniabb: to mnożysz obustronnie przez 8
a potem dzielisz przez 2{2}
28 paź 19:07
aniabb:
a=√2 / 2
28 paź 19:07
Ola: czyli a równe jest 2 dziękuje
28 paź 19:09
aniabb: a =√2/2
28 paź 19:20